Competentiemanagement & ontwikkeling

Toekomstgericht denken is vandaag belangrijker dan ooit. Wat een bedrijf op dit moment succesvol maakt, zal in de toekomst niet voldoende of zelfs totaal irrelevant zijn.

Het belang van competentiemanagement

 

Om de meest waardevolle projecten in de toekomst aan te trekken, moet uw bedrijf bepalen welke competenties daarvoor nodig zijn. Deze competenties kunnen technische kennis, menselijke vaardigheden en/of inzicht in de bedrijfscontext zijn.

Een aantal van deze competenties heeft u zeker al in huis; andere zullen nog ontwikkeld moeten worden. De juiste leerprogramma’s zorgen daarvoor.

Huidig talent in uw bedrijf houden

 

Competentiemanagement en -ontwikkeling zijn kostbare elementen om huidig talent in uw bedrijf te houden. Concrete programma’s voor competentieontwikkeling bieden uw werknemers lange-termijn perspectief en bevestigen het belang dat u aan hun bijdrage hecht.

Nieuw talent aantrekken door betere employer branding

 

Als een benodigde competentie niet binnen uw huidige personeelsbestand kan ontwikkeld worden, moet u talent van buitenaf aantrekken.

Door concrete, kwaliteitsvolle leerprogramma’s aan te bieden, zorgt u voor een vlotte on-boarding en voelen nieuwe medewerkers zich vanaf dag 1 waardevol. Goed voor uw reputatie als werkgever en dus ook voor uw vermogen om nieuw talent aan te trekken.

Competentiemanagement verankeren in uw bedrijf

 

Aangezien het professionele speelveld continu verandert, is het logisch dat competentiemanagement en -ontwikkeling binnen uw bedrijf voortdurende en flexibele processen moeten zijn.

Daarom is het belangrijk om competentiemanagement te verankeren in het DNA van uw bedrijf, ofwel met een interne competentiemanager ofwel met een externe plug-in oplossing.