Competence programmes

Focus op rollen

 

Bij Milernas richten we ons op rollen. Een rol is een cluster van functies die een gelijkaardige inhoud hebben (bv. functioneel analist). Elke rol vereist een specifieke set aan competenties (die natuurlijk kan veranderen als de bedrijfsomgeving evolueert).

Deze competenties kunnen we onderverdelen in:

  • Harde vaardigheden: technische kennis
  • Zachte vaardigheden: menselijk denken en gedrag
  • Kennis van bedrijfscontext (trends, evoluties, risico’s, enz.)

3 soorten Competence Programmes

 

Tijdens onze competentieprogramma’s ontwikkelt of onderhoudt u de nodige competenties voor een bepaalde rol in een specifieke bedrijfscontext.

Milernas heeft de rol van aggregator: wij activeren de juiste spelers binnen ons uitgebreide netwerk aan trainers en training centers.

Wij bieden 3 soorten Competence Programmes met een vast aantal leermomenten. Deze leermomenten kunnen variëren van theoretische lessen, online cursussen en praktische workshops tot de uitwerking van real-life situaties.

Build

Voor wie een nieuwe rol in een nieuwe bedrijfscontext opneemt. Typisch voor bv. nieuwe aanwervingen.

shapes-solidcolor

Care

Voor wie binnen een bestaande rol kennis wil uitdiepen of up-to-date houden. Zo blijf je ook relevant voor toekomstige opdrachten.

hand-heart-light

Switch

Voor wie verandert van rol of bedrijfscontext. Een deel kennis neem je mee, maar een deel nieuwe kennis dien je aan te leren.

random-solid

Waarom kiezen voor onze programma’s?

Plug-in

Levenslang leren als kant-en-klare oplossing. Snel en flexibel. Met een holistische kijk op competenties zorgen we van dag 1 voor een totaalbenadering.

Inpasbaar

We spreiden onze leermomenten over 8 kwartalen. Makkelijk te integreren in uw dagelijkse werking. Met voldoende tijd om de opgedane kennis ook aan de praktijk te toetsen.

Flexibel

Elk kwartaal passen wij de inhoud van de leermomenten aan de feedback van zowel bedrijf als medewerker aan. Ook vernieuwingen in onderliggende technologie verwerken we continu in onze trainingen.

Gespreide kost

De totale kostprijs van een Competence Programme spreiden we over de volledige looptijd ervan in vaste maandelijkse premies. Op die manier loopt de kost van de opleiding gelijk met de productiviteit van uw medewerker.

Employer Branding

Wie een harde opleidingsbelofte maakt en die ook waarmaakt heeft een stevige streep voor in de War for Talent. En dat is zowel belangrijk voor nieuwe aanwervingen als voor succesvolle retentie. 

Heeft u interesse in onze Competence Programmes?